PopraviMiSkolu.org je projekat koji provode organizacije US Alumni Asocijalcija u BiH i U.G. Zašto ne iz Sarajeva, na osnovu projektne ideje nagrađene od strane Alumni Engagement Innovation Fund za inovativne projekte iz cijelog svijeta u konkurenciji preko 700 predloženih projekata.

PopraviMiSkolu.org je stranica koja omogućava učenicima/cama i studentima/cama da javno  ukažu na probleme u obrazovanju,  te da posredno zahtijevaju rješavanja problema od nadležnih institucija. Ova stranica predstavlja jedino mjesto gdje učenici i studenti iz cijele BiH mogu slobodno ukazati na probleme na koje nailaze u obrazovanju, ali i upoznati se sa problemima koje imaju njihovi  vršnjaci iz drugih lokalnih zajednica, te proaktivnim djelovanjem putem web stranice pokušati pomoći rješavanje navedenih problema.

Izradom ove web stranice stvorili smo još jednu slobodnu zonu na Internetu, gdje će učenici bez straha moći objektivno govoriti o problemima u obrazovanju. Na ovaj način želimo stimulisati sve učesnike u obrazovnom sistemu u BiH da se angažiraju na rješavanju ili bar u diskusiji o problemima u obrazovanju. Problemi koji se mogu prijaviti na stranici mogu pripadati oblastima kao što su: infrastrukturni problemi, kvaliteta obrazovanja, nastavni planovi i programi, udžbenici, korupcija i sl.

Projekat se realizira se u saradnji sa Ambasadom SAD-a u BiH, Microsoft BiH, UG Zašto ne i drugim institucijama, firmama i udruženjima.


U.S. Alumni u BiH
Kralja Tvrtka 13, 71 000 Sarajevo
Tel/fax:  00387 33 212 076
Email: USalumniBIH@gmail.com


U.G. Zašto ne
Envera Šehovića 10, 71000 Sarajevo
Tel/fax: +387 33 61 84 61
Email: info@zastone.ba

*The program is (partially) funded by a grant from the United States Government. Any opinions, findings, conclusions or recommendations expressed are those of the author(s) and do not necessarily reflect the views of the U. S. Government.