Kako koristiti stranicu?
Nakon što si identifikovao/la problem u svojoj školi/fakultetu, na vrlo jednostavan način možeš taj problem postaviti na stranicu PopraviMiSkolu.org i učiniti ga javnim. Na taj način ćeš skrenuti pažnju na problem i omogućiti svojim kolegama/icama da podrže rješavanje problema  ili daju svoja opažanja ili sugestije vezane za problem.

 1. Korak – Registracija
 2. Registracija novih korisnika je slobodna. Sve što je potrebno je da popuniš registracijsku formu i da posjeduješ validnu  e-mail adresu uz pomoć koje ćeš se prijaviti i na koju ćeš dobiti potvrdu svoje registracije. Klikom na link u e-mail-u ćeš aktivirati registraciju i postati korisnik PopraviMiSkolu.org. Nakon prijave na web stranicu PopraviMiSkolu.org, dobićeš mogućnost da izmijeniš svoje podatke i dodaš nove, ukoliko za to postoji potreba. Osim toga, možeš postaviti i tajno pitanje i odgovor koji će ti olakšati vraćanje izgubljene lozinke.

 3. Korak – Odabir institucije
 4. Nakon prijave na web stranicu PopraviMiSkolu.org, dobićeš mogućnost dodjeljivanja već postojeće institucije svom profilu ili kreiranja nove institucije. U izborniku odaberi  opciju Moja institucija koja će ti dati priliku da pronađeš instutuciju koja te interesuje, te klikom na njen naziv dodijeliš ovu instituciju svom profilu. Na taj način ćeš uvijek imati pregled svih problema prijavljenih u instituciji, njihovim statusima i slično.

 5. Korak – Kreiranje problema
 6. Ukoliko želiš kreirati problem koji si prepoznao/la u svojoj instituciji, potrebno je da odabereš opciju Prijavi novi problem. Popunjavanjem ponuđene forme koja sadrži detaljni opis problema, instituciju za koju je problem vezan, kategoriju problema i opciju za dodavalje slike/a ili videa koji ilustruju problem, možeš jednostavno kreirati problem. Ukoliko ne želiš da se tvoje korisničko ime veže sa prijavu problema, problem možeš prijaviti anonimno.
  Pretplatom na tek kreirani problem ili već postojeći, ostvaruješ mogućnost obavještavanja o svakoj promjeni statusa problema.

  Verifikovan/neverifikovan problem
  Kada postaviš problem na stranicu, on automatski postaje javan. Takav problem još uvijek nije verifikovan , ali to ne znaći da je manje bitan od drugih. Verifikatori na našoj strnici će se truditi da provjere postojanje svih  problema koji zahtijevaju provjeru. Verifikacijom označavamo onaj problem koji je provjeren i stvaran.

 7. Korak – Praćenje statusa problema
 8. Svaki prijavljeni problem će proći verifikaciju od strane verifikatora koji predstavljaju tvoju instituciju. Na taj način je postojanje problema provjereno i potvrđeno. Osim toga, ukoliko smatraš da problem predstavlja zloupotrebu web stranice PopraviMiSkolu.org ili posjeduje neprimjeren sadržaj, imaš opciju da prijaviš problem. Svaka prijava će biti razmotrena od strane administratora stranice. Problemi mogu biti komentarisani od strane drugih registrovanih korisnika, čime se omogućava razmjena iskustava i ideja između korisnika. Ukoliko se problem u međuvremenu riješi, možeš ga označiti kao riješen. Na taj način će svi korisnici koji su prijavljeni na ovaj problem dobiti obavještenje o promjeni njegovog statusa.
  Ukoliko želiš da pratiš sve probleme koji su vezani za bilo koju instituciju, potrebno je da se odabereš opciju Pretplati se nakon otvaranja stranice sa detaljima o toj instituciji.